MARC. ENTREVISTA A LA MAMA


1- Mama, proposa un plat de cuina
Pollastre amb prunes i pinyons

2- Mama, explica'm la recepta d'aquest plat de cuina

Ingredients:
  • 2 cuixes per persona
  • 1 grapat de pinyons
  • 1 grapat de prunes passes
  • farina
  • oli d'oliva verge extra
  • nou moscada
  • pebre
  • sal
  • vi blanc
  • mitja pastilla STARLUX
  • 1 ceba gran ratllada
  • mig pebrot vermell a trossos
Preparació:
  • Netegem el pollastre i li posem una mica de sal, l'enfarinem i a mig foc el segellem amb una mica d'oli. El deixem apartat.
  • Fregim el pebrot a trossos a foc suau i després afegim la ceba.
  • Tornem a ficar el pollastre amb la ceba i el pebrot i li posem una mica de pebre de nou moscada, la mitja pastilla de STARLUX, els pinyons i el got de vi.
  • Deixem evaporar el vi
  • Afegim l'aigua fins a cobrir-ho tot i ho deixem coure a foc lent mes o menys 1 hora.
  • Quan queden aproximadament 10 minuts per acabar la cocció, afegim les prunes passes
3- Saps explicar-me els orígens d'aquesta recepta?
De generació en generació s'ha anat transmetent la recepta

4- Mama, qui, com i quan et va ensenyar aquesta recepta?
La meva mare me la va ensenyar quan volia independitzar-se

5- Quan vas aprendre a cuinar ?
Quan era jove

6- Utilitzaves els mateixos estris que els d'avui en dia?
No. Ara hi ha més quantitat d'estris que abans.

7- Les receptes d'abans eren més elaborades que les de avui en dia?
Sí, abans eren més elaborades, i ara, com sempre anem amb preses, les receptes són més rapides i senzilles de fer

8- Les cuines d'abans tenien tants electrodomèstics com les d'avui en dia?
No, abans es cuinava amb una olla gran i en una cuina de llenya o carbó

9- Com conservàveu els aliments?
A l'època de la meva àvia es conservaven els aliments en bodegues o fresqueres.

10- A on anàveu a buscar aigua?
A la font del poble







Comentarios

Entradas populares de este blog

TRADUÏM LA RECEPTA DEL MARC