MARC. ENTREVISTA A LA MAMA
1- Mama, proposa un plat de cuina
Pollastre amb prunes i pinyons
2- Mama, explica'm la recepta d'aquest plat de cuina
Pollastre amb prunes i pinyons
2- Mama, explica'm la recepta d'aquest plat de cuina
Ingredients:
- 2 cuixes per persona
- 1 grapat de pinyons
- 1 grapat de prunes passes
- farina
- oli d'oliva verge extra
- nou moscada
- pebre
- sal
- vi blanc
- mitja pastilla STARLUX
- 1 ceba gran ratllada
- mig pebrot vermell a trossos
- Netegem el pollastre i li posem una mica de sal, l'enfarinem i a mig foc el segellem amb una mica d'oli. El deixem apartat.
- Fregim el pebrot a trossos a foc suau i després afegim la ceba.
- Tornem a ficar el pollastre amb la ceba i el pebrot i li posem una mica de pebre de nou moscada, la mitja pastilla de STARLUX, els pinyons i el got de vi.
- Deixem evaporar el vi
- Afegim l'aigua fins a cobrir-ho tot i ho deixem coure a foc lent mes o menys 1 hora.
- Quan queden aproximadament 10 minuts per acabar la cocció, afegim les prunes passes
De
generació en generació s'ha anat transmetent la recepta
4- Mama, qui, com i quan et va ensenyar aquesta recepta?
La meva mare me la va ensenyar quan volia independitzar-se
5-
Quan vas aprendre a cuinar ?
Quan
era jove
6-
Utilitzaves els mateixos estris que els d'avui en dia?
No. Ara hi ha més quantitat d'estris que abans.
7-
Les receptes d'abans eren més elaborades que les
de avui en dia?
Sí,
abans eren més elaborades, i ara, com sempre anem amb preses, les
receptes són més rapides i senzilles de fer
8-
Les cuines d'abans tenien tants electrodomèstics
com les d'avui en dia?
No,
abans es cuinava amb una olla gran i en una cuina de llenya o carbó
9-
Com conservàveu els aliments?
A l'època de la meva àvia es conservaven els aliments en bodegues o
fresqueres.
10-
A on anàveu a buscar aigua?
A
la font del poble
Comentarios
Publicar un comentario