TRADUCCIÓ DE LA RECEPTA DE LA IAIA DE LA LUCÍA

RECEPTA EN CATALÀ

RECEPTA DE LA IAIA: GASPATXO ANDALÚS


Ingredients
1 kg de tomàquets
½ ceba
1 cogombre
1 pebrot verd
1 gra d'all d'oli d'oliva verge extra
vinagre de vi blanc
sal


Elaboració
En primer lloc, rentem bé tots els ingredients. Tallem els tomàquets, la ceba i el pebrot. Partim el cogombre per la meitat i una de les parts la tallem en trossos més petits i l'altra la reservem. A continuació, pelem l'all, el tallem per la meitat i li traiem el centre.

En segon lloc, introduïm tots els ingredients ja tallats a la batedora i els batem fins que estiguin ben liquats i no quedi cap tros sòlid. A continuació, amanim amb sal, oli i vinagre al gust i tornem a batre. 

Finalment, piquem l'altra meitat del cogombre en quadrats petits i ho afegim a la barreja, ho portem al frigorífic unes hores, i ja podem gaudir d'aquest deliciós gaspatxo andalús.


RECETA EN CASTELLANO

RECETA DE LA YAYA: GAZPACHO ANDALUZ

Ingredientes
1 kg de tomates
½ cebolla
1 pepino
1 pimiento verde
1 grano de ajo de aceite de oliva virgen extra
vinagre de vino blanco
sal

Elaboración
En primer lugar, lavamos bien todos los ingredientes. Cortamos los tomates, la cebolla y el pimiento.  Partimos el pepino por la mitad y una de las partes la cortamos en trozos más pequeños y la otra la reservamos. A continuación, pelamos el ajo, lo cortamos por la mitad y le sacamos el centro.

En segundo lugar, introducimos todos los ingredientes ya cortados en la batidora y los batimos hasta que queden bien licuados y no quede ningún trozo sólido. A continuación, aliñamos con sal, aceite y vinagre al gusto y volvemos a batir. 

Finalmente, picamos la otra mitad del pepino en cuadraditos pequeños y lo añadimos a la mezcla, lo llevamos al frigorífico unas horas, y ya podemos disfrutar de este delicioso gazpacho andaluz.


ENGLISH RECIPE

GRANDMOTHER'S RECIPE: ANDALUSIAN GAZPACHO


Ingredients
1 kg of tomatoes
½ onion
1 cucumber
1 green pepper
1 clove garlic
white wine vinegar
salt

Elaboration
First of all, we wash all the ingredients well. We cut the tomatoes, the onion and the pepper. We cut the cucumber in half and one of them we cut it into smaller pieces and the other one we reserve it. Next, we peel the garlic and we cut it in half and we remove the center. 

Secondly, we introduce all the ingredients already cut into the blender and we beat them until they are well blended and there is no solid piece left. Next, we season it with salt, oil and white wine vinegar to tadte and we beat it again.

Finally, we chop the other half of the cucumber into tiny squares and we add it ti the mix, we take it to therefrigerator for a few hours, and  we can enjoy this delicious Andalusian gazpacho.

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